Vår grundare

Professionals Nord – För ett starkare Norrland

Professionals Nord grundades 2015 av Mattias Matsson, en Umeåbaserad entreprenör. Sedan början har Mattias vision varit att företaget ska vara Norrlands bästa arbetsgivare. Fokus på individen går hand i hand med välmående på jobbet, ett motiverat team hittar alltid de bästa matchningarna för kunduppdrag och på så sätt får fler kandidater sitt drömjobb.

Mattias har skapat ett företag som följer hans värderingar och vars medarbetare brinner för ett tydligt mål: ett starkare Norrland. När Professionals Nord skapar de rätta förutsättningarna för framtidens arbetsliv leder det till att potential upptäcks och används på bästa sätt.

Långsiktighet i alla beslut styr verksamheten framåt. Nuförtiden jobbar grundaren själv med att stötta bolagets VD, sätta strategier för långsiktig tillväxt och vara fortsatt med i kunddialogen. Det är precis inom utvecklingen Mattias tycker att han har mest att erbjuda till företaget som i dagsläget har 8 kontor runt om i Norrland.

Mycket har hänt sedan 2015 och otaliga framgångsrika uppdrag har gjort att Professionals Nord utvecklats till en viktig aktör i rekryterings- och personaluthyrningsbranschen. Egentligen har Professionals Nords resa bara börjat – Mattias och hela teamet ser fram emot att hitta fler av framtidens stjärnor i Norrland.

Vår resa:

2018

Jan

Öppnar kontor i Luleå

Jan

Omsätter 68 miljoner tredje året

2017

Okt

Miljödiplomerade

Apr

Öppnar kontor i Skellefteå

Jan

Omsätter 56 miljoner andra året.

2016

Jun

Öppnar kontor i Härnösand

Feb

Öppnar kontor i Örnsköldsvik

Jan

Omsätter 24 miljoner första året

2015

Nov

Vi öppnar portarna för våra Umeå och Sundsvallskontor

Sep

Noll - tio anställda på sex månader

Jan

Vi har hjälpt över 100 människor till jobb i Norrland